Letní business snídaně v rytmu videokampaní

Jovana Perović 21. 6. 2018
Marketup
Marketup

20. června jsme u nás v MarketUP pořádali business snídani na velmi žádané téma videokampaní. Vzhledem k tomu, že v roce 2021 bude 82 % veškerých přenesených dat na internetu video, není dobré tento hojně využívaný formát podceňovat.

YouTube na vzestupu

Naše Head of Sales and Marketing Andrea Marešová na úvod představila pár statistik, na kterých bylo vidět, že YouTube, který je stále dominantní platformou pro konzumaci online video obsahu,

 » Read more about: Letní business snídaně v rytmu videokampaní  »

20. června jsme u nás v MarketUP pořádali business snídani na velmi žádané téma videokampaní. Vzhledem k tomu, že v roce 2021 bude 82 % veškerých přenesených dat na internetu video, není dobré tento hojně využívaný formát podceňovat. 

YouTube na vzestupu

Naše Head of Sales and Marketing Andrea Marešová na úvod představila pár statistik, na kterých bylo vidět, že YouTube, který je stále dominantní platformou pro konzumaci online video obsahu, už několik let úspěšně konkuruje zavedeným televizním stanicím. Ve věkové kategorii 15–24 dokonce dominuje. Mladí lidé dnes televizi nesledují, proto je mnohem snáze zasáhnete na displejích mobilů a notebooků. Vliv YouTube ale roste i u vyšší věkové kategorie. Nejpopulárnější jsou tzv. How to videa, návody, recepty a hudba. 

Marketup

Zdroj: Google

Lidská pozornost klesá

Samostatnou kapitolou je pak lidská pozornost. Nevěřili byste, jak moc během existence online světa poklesla. Člověk dokáže věnovat plnou pozornost videu nebo postu pouhých 3–5 vteřin, což je dokonce méně než pozornost zlaté rybky. Pro marketéry je to důležitá zpráva – je stále těžší zaujmout uživatele na první dobrou. Zároveň je to ale skvělá příležitost. Brandy budou muset realizovat stále atraktivnější videokampaně, které diváky osloví.

Marketup

Zdroj: Google

Cílit podle demografie nestačí

Musíme také opustit své vžité demografické předsudky. Již dávno neplatí, že sport zajímá jen muže, hry hrají většinově děti, ženy jsou hospodyňky nebo že se nezajímají o auta. Ostatně, dokazuje to citace produktového viceprezidenta Netflixu Todda Yellina: „Informace o demografii jsou již téměř zbytečné. Možná vás to překvapí, ale existují náctiletí, kteří sledují Dance Moms a existují také 73leté ženy, které sledují Breaking Bad a Avengers.“ Proto bude stále efektivnější cílit na segmentované skupiny, jež bude možné rozdělit podle zájmů.

Velkou výhodou YouTube je, že umožňuje rozsáhlé možnosti cílení, které jsou například propojené s vyhledávacími preferencemi. Nově tak můžete zasáhnout vaše publikum na základě jejich signálu chování a záměru vyhledávání na Googlu. Všechna tato fakta a statistiky vzbudili u účastníků velký zájem.

Marketup

Zdroj: Google

Marketup

Případová studie Otma

Marketup

Případová studie Möller’s

Náš tým má zkušenosti jak s videkampaněmi na YouTube, tak i na sociálních sítích. Proto byla zbývající část prezentace věnovaná představení nejúspěšnějších videokampaní, které jsme realizovali pro naše klienty. Z našich case studies se účastníci z řad marketérů mohli inspirovat pro své budoucí marketingové plány. Atmosféra se nesla v pozitivním duchu a byla také určitě podpořena chutnou snídaní. Není nad spojení příjemného s užitečným. Budeme se těšit na příští setkání! 

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .