Videobannery v síti Adform prostřednictvím RTB poprvé v ČR

Aleš Vávra 28. 11. 2013
Marketup
Marketup

Jako první v České republice jsme využili jednu z pokročilých funkcí platformy Adform pro online reklamu – displejovou reklamu s vloženým videem umístěnou prostřednictvím RTB.

Videobannery jsme aplikovali do multikanálové podzimní online kampaně CASTROL, jejímž cílem je podpora prodeje motorových olejů Castrol a zvýšení povědomí o nové hologramové známce kvality na vybraných baleních olejů. Pro otestování účinnosti jsme vedle videobannerů spustili také klasické flash bannery, abychom na závěr kampaně mohli provést vyhodnocení, který banner je efektivnější.

Oproti návštěvníkům z klasických bannerů trávili návštěvníci z videobannerů na cílové stránce zhruba o 30 % více času. Průměrná míra prokliku – CTR byla ale nižší než u dynamických bannerů. To je způsobeno tím, že Adform zatím neumožňuje u RTB automatické spuštění videa ihned po zobrazení banneru. Videobanner se tak tváří jako statický banner a video je spuštěno až po prokliku uživatele. Dalším proklikem se uživatel přenese na landing page. Je tedy třeba vybrat video, které zaujme a náhled videa musí být dostatečně atraktivní, aby motivovalo uživatele internetu k prokliku.

Další výhodou využití videobannerové reklamy prostřednictvím RTB v síti Adform jsou nízké náklady. Cena za média je několikanásobně nižší než u přímého zadávání videoreklamy na prémiových portálech.

U realizace videobanneru je třeba brát na zřetel technické požadavky Adform, jako je velikost videosouboru – max. 2MB a délka, která by neměla přesáhnout 30 vteřin. Formátem videa je klasické .flv nebo .f4v. Videosoubor poté stačí nahrát přes rozhraní Adform a banneru přiřadit správný zdroj. Další nastavení je naprosto stejné jako u klasických bannerů.

V případě zájmu o  videobannery ve vašich kampaní vám rádi poradíme.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .