Příští úterý odpustí stovky e-shopů svým zákazníkům poštovné

Barbora Votavová 6. 11. 2013
Marketup
Marketup

V úterý 12. listopadu od 12:00 až do středečního poledne opět proběhne Den dopravy zdarma, který pořádá vyhledavač slev Heureka.cz. Stovky českých internetových obchodů tak odpustí svým zákazníkům poplatek za poštovné. Podle odhadů zákazníci ušetří zhruba sedm milionů korun.

“Doprava zdarma je mezi Čechy letos fenoménem, což dokazuje například i stále sílící obliba osobních odběrů. Letos očekáváme ze strany zákazníků i e-shopů o akci vyšší zájem než vloni,” uvedl ředitel Heureka.cz Tomáš Braverman.

V loňském roce, kdy se akce také uskutečnila, uspořili zákazníci na poštovném 5,5 milionů korun a obchody vygenerovaly 87 300 objednávek. Poštovné tehdy odpustilo 583 českých e-shopů. Průměrná cena objednávky byla 1 555 korun. Zákazníci si nejvíce objednávali elektroniku, knihy, filmy, hry nebo zboží z kategorie dům a zahrada.

Do letošního ročníku se zatím připojily internetové obchody Tescoma, Euronics, Ecobag, Foto a mnoho dalších. Kompletní seznam e-shopů najdete na oficiálním webu Dne dopravy zdarma. Partnerem letošní akce je doručovací společnost DPD.

Inspirací pro Den dopravy zdarma je Freeshippingday.com, který se bude ve Spojených státech konat už po šesté. 

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .