PPC Novinka: Chytré obsahové kampaně

Martin Čáp 24. 6. 2017
Marketup
Marketup

Ještě jste neslyšeli pojem „Chytré obsahové kampaně“ nebo zkratku „SDC“ ? Pokud ne, tak dávejte pozor, protože s touto novinkou přichází Google Adwords. Jde o nový typ kampaně v obsahové síti Google, která umožňuje automatizovat celý proces vytváření a správy bannerových kampaní.

Pokud si chcete ušetřit čas od manuální práce a zlepšit výkon vašich bannerových kampaní, je na čase tento typ kampaní nastavit a spustit. Chytré obsahové kampaně podle Googlu zaznamenávají průměrně 20% nárůst počtu konverzí se stejnou cenou za konverzi (CPA) v porovnání s ostatními kampaněmi v obsahové síti Google.

 

V čem jsou chytré obsahové kampaně tak chytré?

 

Chytré obsahové kampaně jsou to právě proto, že umožňují nejen automaticky v několika krocích vytvořit kreativu z vašich podkladů v milionech kombinací, ale také zjednodušit optimalizaci bannerových kampaní a především zlepšit jejich výkon směrem ke konverzím.

Chytré obsahové kampaně využívají díky automatizaci odlišný typ cílení, který umožňuje kombinovat kontextové cílení s cílením podle publika. Automaticky cílí také remarketingem na uživatele, kteří v poslední době navštívili váš web a je u nich pravděpodobnost konverze. K tomu využívá také chytrý bidding založený na cílovém CPA (ceně za konverzi) a optimalizuje ideální frekvenci zobrazení reklamy na jednoho uživatele.

Díky tomuto komplexnímu řešení a využívání prakticky všech dostupných formátů reklamy, dokáže kampaň oslovit zákazníky ve všech fázích nákupního cyklu. Jednoduše řečeno: jde o automaticky optimalizovanou reklamu, která se zobrazí správnému uživateli, ve správný čas a za optimální CPA.

Jedinou podmínkou pro spuštění chytrých obsahových kampaní je používání měření konverzí. Za posledních 30 dní musíte mít nasbíraných nejméně 50 konverzí v obsahové síti nebo 100 konverzí v síti vyhledávací.

Marketup

Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody SDC?

Výhody:

  • Úspora času – kampaň lze vytvořit za pár minut přímo v rozhraní Adwords, bez spolupráce s grafikem pouze se základními podklady a s kombinací xml feedu.

  • Automatizace – kampaň se v řádu dnů automaticky optimalizuje a zobrazuje kombinaci reklam s nejlepšími výsledky a nejširším zásahem cílového publika.

  • Úspora nákladů – kampaň dokáže sama oslovovat zákazníky s nejvyšší pravděpodobností konverze za vámi určenou nabídku.

Nevýhody:

  • Změna nastavení – kampaň nelze ručně nastavovat dle způsobu zobrazování a nelze ručně měnit strategii nabídek.

  • Změna cílení – nelze používat ruční cílení ani vyloučení umístění, kampaň sama kombinuje různá cílení a kvůli tomu nevidíme, kde se reklama zobrazuje.

  • Vzhled kreativy – bannery se pro kampaň vytvoří automaticky v různých responzivních formátech, které se sami přizpůsobují reklamnímu prostoru. Vzhled bannerů tak není plně pod kontrolou.

 

Jak na tvorbu chytré obsahové reklamy v Google Adwords?

 

  1. Založte novou kampaň v obsahové síti s požadovaným cílem 

  2. Zaškrtněte „Vytvořit chytrou obsahovou kampaň“

  3. Nastavte geografické a jazykové cílení kampaně

  4. Nastavte geografické a jazykové cílení kampaně

  5. Nastavte cílovou CPA a rozpočet kampaně

  6. Nahrajte vlastní podklady nebo proskenujte web (stáhnou se přímo z webu)

  7. Nastavte nadpisy a popisy reklamy

  8. Nastavte viditelnou a cílovou URL

  9. Zvolte si a nahrajte vlastní obrázky

  10. Zvolte si a nahrajte vlastní loga

Na pravé straně vidíte reálný náhled hotové reklamy

Marketup Marketup Marketup Marketup

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .