5 úspěšných soutěží na sociálních sítích. Nechte se inspirovat!

Eva Řeháková 12. 10. 2016
Marketup
Marketup

Na Facebooku a Instagramu často pořádáme pro naše klienty interaktivní soutěže. Slouží nejen k budování engagementu, ale zároveň umožňují propagovat produkty nenásilnou formou a odměnit stávající zákazníky zajímavými cenami. Přinášíme vám nejúspěšnější soutěže, které jsme v poslední době na sociálních sítích zrealizovali!

1)     Obrázková síť si žádá obrázkové soutěže

Pro klienta BONAVITA jsme uspořádali velkou fotosoutěž na Instagramu. Ten je stále oblíbenější především u mladého publika, takže cílová skupina výrobce cereálií se na něm pohybuje. Uživatelé sdílejí na svých instagramových profilech fotky snídaně s cereáliemi BONAVITA. V 10 soutěžních kolech vyhlašujeme 7 vítězů hlavní výhry, kterou je atraktivní balík 20 kg cereálií na celý rok zdarma a dalších 70 vedlejších cen. Pod hashtagem #nepreskakujsnidani už máme více než 200 fotografií a soutěžíme dále.

Marketup

2)     Co byste uvařili ze surovin ve fresh bedýnce?

Pro potravinářskou společnost Vitana jsme uspořádali fotosoutěž o fresh bedýnky. Úkol je jasný. Uživatelé mají do komentářů napsat nápad na recept, který by uvařili ze surovin ve fresh bedýnce. Dobrovolně mohou přiložit také fotografii, která přidá plusové body, a porota na straně pořadatele následně vybere 10 nejlákavějších receptů. Jejich autorům přijde domů fresh bedýnka, plná sezónních surovin. V prvním kole soutěže jsme registrovali přes 50 soutěžních receptů a pokračujeme.

Marketup

3)     Videosoutěže: klasika, která ještě neomrzela

Jedny z nejoblíbenějších soutěží na Facebooku jsou stále videosoutěže. Pořádáme je pro klienty už nějaký ten pátek a uživatele stále baví. Každý si chce zasoutěžit o zajímavou cenu, v případě našeho klienta BONAVITA o 5 dárkových balíčků cereálií. Soutěž, která se šířila jen organicky, vzbudila velký zájem a zahrálo si ji více než 160 uživatelů.

4)     Zašlete screen shot a vyhrajte

Velkou oblibu uživatelů si získaly také soutěže ve formátu gif, kde mají uživatelé zachytit gif v určité poloze a sdílet fotografii do komentářů pod příspěvkem. To jsme vyzkoušeli v poslední době například na FB společnosti Hamé, která nabízí jako výhru vstupenky na Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Tematicky jsme vytvořili gif s hledím pušky, v němž mají uživatelé zachytit oblíbenou Brazilskou pomazánku od Hamé. Pod soutěžním příspěvkem máme už téměř 700 soutěžních komentářů.

Umíte správně zaměřit na cíl? Chytněte ve středu hledí Brazilskou pomazánku, pošlete nám screenshot do komentářů a vyhrajte 6×2 vstupenky na Světový pohár v biatlonu v Novém městě na Moravě! Hrajeme až do 24. 10. 2016 a končíme přesně v 16:00. Vyhrává 5., 10., 15., 20., 25. a 30. odpověď od konce! 

Marketup

5)     Cena není vždy nutností. Lidé tipují i bez vidiny výhry

Za všemi předchozími příspěvky se objevovaly zajímavé výhry. Soutěží na Facebooku pořádáme celou řadu, v tomto posledním bodě však chceme ukázat, že uživatele je možné zapojit i bez nabídky atraktivní výhry. Mezi úspěšné příspěvky patří například klasické ankety. Podobnou jsme v poslední době publikovali na Facebooku Horalek od Sedity. Více než 460 lidí nám odpovědělo na anketní otázku bez vidiny jakékoliv výhry. Soutěže a nesoutěžní interaktivní příspěvky je vhodné na FB profilech kombinovat.

TIP na závěr: Pozor na pravidla dle platné legislativy

Každá soutěž na sociálních sítích, kde se hraje o ceny, musí být ošetřena platnými pravidly. Pravidla k veškerým soutěžím připravujeme a publikujeme ideálně na webových stránkách klienta, případně na našem webu či jako poznámku přímo na facebookovém profilu.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .