Ohlédnutí za konferencí BabelCamp

Aleš Vávra 8. 10. 2013
Marketup
Marketup

Poslední srpnový den letošního roku se uskutečnila jedinečná konference o sociálních sítích nazvaná BabelCamp. Jedná se o vůbec první Social Media BarCamp v Česku. Akce proběhla v brněnské Flédě pod taktovkou Adama Zbiejczuka (ex Ataxo).

Na 3 velkých pódiích jste si mohli vyslechnout více než 30 přednášek odborníků na sociální média z celé střední Evropy. BarCampu se zúčastnilo okolo 300 návštěvníků. Po celý den se usilovně tweetovalo, fotilo na Instagram a natáčela se krátká videa na Vine. Checknout se dalo skoro na každém rohu Flédy. Koncentrace chytrých telefonů na metr čtvereční nebyla nikdy větší!

BabelCamp hodnotím jako velmi zdařilou akci i přes to, že se nebylo možné dostat do menších stages a sem tam nezafungoval mikrofon nebo selhala jiná technická záležitost. Přednášky účinkujících nebyly nijak revoluční, přesto bylo úžasné se setkat s lidmi, kteří sdílí stejnou vášeň pro sociální sítě. A to nejen z Česka, ale z celé střední Evropy. Akce byla navíc zcela zdarma!

Je velmi těžké zvolit nejlepší přednášku či největší propadák. Každá přednáška měla něco do sebe. Docela zajímavé a nezvyklé však bylo vidět známé české prezentátory, jak svou přednášku vedou v anglickém jazyce. Nejzajímavější a nejpřínosnější bylo setkání s lidmi z oboru na baru nebo u zeleninového cateringu s párkovou mrkví v ruce zcela neformálně a nezávazně. Jako u každého BarCampu, i zde platilo zlaté pravilo – nejvíce se toho člověk dozvěděl a naučil na afterpaty. Příští rok se na BabelCamp do Brna těším zase!

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .