Naše nejúspěšnější kampaně v roce 2018 – letní edice

Martin Peška 7. 1. 2019
Marketup
Marketup

Je nejmrazivější měsíc v roce, a proto dnes raději zavzpomínáme na tropické dny. V MarketUP jsme o loňských letních prázdninách rozhodně nezažívali okurkovou sezónu – vystřihli jsme si hned dvě velmi úspěšné kampaně. Chcete vědět, jak zvýšit meziroční prodej o 25 % díky vertikálnímu videu? A jak získat cílový počet soutěžících dvouměsíční kampaně již za první týden? Tak jdeme na to!

Nebojte se velkých cílů

V letní soutěži s Horalkami od Sedity jsme si dali velký cíl. Chtěli jsme získat 20 000 soutěžících, tedy 10× více než v předchozím roce. Proto jsme nelenili a vytvořili celkem 4 videospoty na míru přímo pro online.

Nová funkce od Google poprvé v praxi

Videospoty jsme nasadili jako reklamu na YouTube a jako jedni z prvních v Česku jsme využili Ad Sequencing. Díky této funkci jsme mohli videa cílit přesně v takovém pořadí, v jakém jsme potřebovali.

Pomocí třech bumperů jsme uživatelům komunikovali konkrétní výhry. Těm, co viděli všechny bumpery, jsme ukázali 30 vteřinové video s rekapitulací a postupem, jak se do soutěže zapojit.

Tvořte videa přímo na míru

Stanovených cílů jsme dosáhli až neuvěřitelně rychle. Do soutěže se během prvních 7 dní přihlásilo přes 20 000 soutěžících. Jako klíčová se ukázala kreativa připravená na míru pro online. Prokazují to výsledky brandliftu, kdy jsme naměřili 100% product ad recall lift. To je téměř čtyřnásobný výsledek oproti loňské kampani, ve které byl v onlinu použit jen TV spot. Celkem kampaň přinesla vyšší desítky tisíc soutěžících, do soutěže bylo registrováno několik set tisíc produktů a tak se zařadila mezi neúspěšnější soutěže SEDITY v její dlouhé historii.

Automatizací k lepším výsledkům

I přestože je zmrzlina Manhattan známá, mediální propagaci neměla dlouhých 5 let. Náš úkol byl jasný. Přiblížit produkty mladé cílové skupině a zvýšit prodej.

Dvouměsíční kampaň probíhající po celou dobu letních prázdnin jsme postavili na videích a jejich sekvenčním zobrazování uživatelům. Další taktikou byly bannery, které jsme uživatelům zobrazovali ve stanovené dny. Do kampaní jsme zapojili také automatizaci, díky které jsme mohli zvyšovat nabídky, když bylo venku extrémně hezké počasí – což bylo celé léto. Strategie přesahovala do sociálních sítí, programatického nákupu v síti RTB, vyhledávací sítě i influencer marketingu. Otestovali jsme také prémiový formát interscroller od CPEx a nezapomněli ani na vertikální video.

Změřte vše, co se dá

Abychom dokázali změřit reálný dopad naší práce, používáme vedle běžných metrik, jako je počet impresí, zhlédnutých videí, návštěv landing page, zásahu a frekvence oslovení v cílové skupině i sofistikovanější metody. Takové, které změří nárůst povědomí o produktu, pozitivního názoru na něj nebo zájmu si jej koupit u uživatelů, kteří zhlédli kampaň. U kampaně na zmrzlinu Manhattan jsme tyto parametry změřili v cílové skupině před kampaní, hned po jejím skončení prostřednictvím výzkumného panelu Ipsos a dále během kampaní pomocí výzkumů Brandlift na YouTube a Facebooku. Do výzkumu se zapojilo téměř 20.000 spotřebitelů.

Výsledky byly ohromující

Celkem jsme zasáhli digitální kampaní přes 90 % cílové skupiny. Díky výzkumu jsme zjistili, že Manhattan zaznamenal nárůst povědomí o značce o 39 % a zapamatování reklamy o 251 %, což jsou hodnoty v této kategorii naprosto fantastické.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .