Na nás si koronavirus nepřijde aneb Jak jsme se v MarketUP postavili epidemii čelem

Sára Škvorová 27. 3. 2020
Marketup
Marketup

13. března jsme se ze dne na den rozprchli do izolace a nastavili speciální režim práce z domova. Jedná o nestandardní situaci, která může být z dlouhodobého hlediska dost náročná. Proto jsme chtěli naše zaměstnance podpořit. Aby se jim nejen dobře pracovalo a spolupracovalo, ale aby celou situaci spojenou s pandemií lépe zvládali.

Co jsme zavedli a co se nám osvědčilo?

Ještě před zavedením home office režimu jsme stanovili pravidla společného fungování

Např. místo schůzek používáme Hangout Meets, protože i na home office je třeba schůzovat. Všichni jsme taky dostupní v čase mezi 9:30 a 15:00.

Transparentně jsme informovali naše lidi o tom, jak si stojíme

Uspořádali jsme celofiremní all hands hangout, v rámci kterého jsme shrnuli současný stav, dopady na marketing (nejen) našich značek a digitální agentury u nás i v zahraničí. Věnovali jsme se tomu, jak si stojí MarketUP z hlediska finančního řízení a připravenosti na různé scénáře vývoje. Chceme, aby naši lidé věděli, na co se připravit a jak současnou situaci řešíme.

Zintenzivnili jsme celofiremní i týmové porady

Situace se mění a vyvíjí každým dnem. Abychom všichni byli dostatečně informovaní, rozhodli jsme se, že all hands hangout bude probíhat každý týden. Kromě informací o aktualitách také pokaždé proběhne kolečko, v rámci kterého každý člen týmu řekne, jak se má a co je u něj nového. Zároveň jednotlivé týmy zvýšily frekvenci svých porad na 2-3x týdně, některé si dávají synchronizační cally každý den.

Zavedli jsme kanál na slacku #protitrudomyslnosti

Posíláme si tam vtipy, koťátka a tipy, jak zvládat nový režim. Mezi nové povinnosti našeho office managera Davida teď mimo jiné patří přijít každý den s novým vtipem. Děkujeme a doufáme, že ho tento úkol brzy nevyčerpá!

Vyhlásili jsme fotosoutěž MarketUP v dobách pandemie

Každý týden vyhlašujeme nové téma. Fotky nahráváme do FB skupiny a hlasujeme pomocí lajků. První týden jsme soutěžili o nejlepší outfit pro home office, aktuálně probíhá téma nejlepší Relax na home office. Výherci přijde domů balení dobré kávy.

Marketup

První výherce fotosoutěže: Pozor, ať při práci na HO nevypustíte duši!

Zavedli jsme online jógu

Kolegyně Katka je čerstvou instruktorkou jógy a pro MarketUP pořádá každý čtvrtek online lekce. Namaste. :)

Spustili jsme výzvu DEJ SI DESET

Po vzoru mých přátel z Mnichovic jsme spustili sportovní výzvu pro všechny, kteří se bojí, že v karanténě získají na objemu nebo ztratí na tvaru. Princip spočívá v tom, že každý účastník výzvy může dvakrát denně vyzvat jiného účastníka výzvy, aby si DAL DESET. 

Hned, jak si to přečte, musí bez odkladu a okamžitě všeho nechat (snad s výjimkou konferenčních hovorů s klienty) a udělat deset kliků, dřepů nebo sklapovaček. A poděkovat. Kdo zapomene poděkovat, opakuje deset – ani na home office nedůslednost netolerujeme 😊 Tímto děkuji svým kolegům za to, že se starají, abych z karantény vyšla v supr formě.

Náš projekťák Pepa připravil vizualizaci našeho týmu po karanténě:

Marketup

Vytvořili jsme v kalendáři okna pro společnou snídani, oběd a odpolední svačinku

Komu chybí kolegové a pokec u kafe, čaje nebo oběda, může se připojit na hangout v předem dané časy a tak se alespoň virtuálně potkat a říct si, co je nového.

Zprovoznili jsme Arnolda

Díky LMC máme možnost vyzkoušet chatbota pro zjišťování spokojenosti a efektivity práce z domova. Monitorujeme tak celkovou náladu a atmosféru ve firmě, abychom případné výkyvy včas zachytili a mohli na ně reagovat. Arnold je vlastně takový kámoš, který se vás jednou za čas zeptá, jak se máte a jestli vám něco nechybí. Díky!

Vytvořili jsme zaručený návod na to, jak si zachovat zdravý rozum 

Marketup

Karanténa může být na začátku docela sranda. Hlavně pro ty, kdo mají rádi dobrodružství a ocení práci z domova. Zároveň nevíme, jak dlouho tahle situace může trvat a po pár dnech může jít psychička rapidně dolů. Abychom zůstali v normálu jak jen to jde, dali jsme pro naše lidi dohromady pár tipů pro péči o duševní zdraví.

Dozví se tam např. co dělat, aby bylo dobře, co dělat, když je nejhůř, jak to zvládnout společně nebo kam pro inspiraci, když už neví co by.

Ale taky kde se vzal termín psychička, jak může vypadat secret santa v dobách pandemie a co uvidí za 9 měsíců.

Jsem ráda, že společně umíme nejen fungovat i na dálku, ale také si být oporou. Neklesáme na mysli a naopak se snažíme, aby nás tahle krize něco užitečného naučila, stmelila a posunula jako tým o krok dál. Společně to zvládneme!

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .