Marketing Festival měl obrovský úspěch

Tomáš Ševčík 28. 11. 2013
Marketup
Marketup

Předposlední víkend v listopadu se konala v Janáčkově divadle v Brně konference Marketing Festival, které jsme se nejen v hojném počtu zúčastnili, ale také jsme s ní spojili své jméno – stali jsme se jedním z hlavních partnerů. Konference se zúčastnilo více než 1100 účastníků, a řadí se tak mezi největší konference tohoto druhu v Evropě.

Konference se v roli prezentujících zúčastnili světoví odborníci z oblasti online marketingu jako např. Cyrus Shepard, Michael King, Brian Carter, Evan Fishkin a další. I osobnosti z české internetové scény byly vybrány velmi pečlivě – Pavel Jašek, Petra Brodilová, Ondřej Sláma nebo Marek Prokop. Ti všichni a mnoho dalších zajímavých osobností představili, jak mnoho praktických rad pro realizaci online marketing kampaní, tak i mnoho užitečných dat vypovídajících o nových trendech pro využití internetu jako reklamního a prodejního media.

Velmi diskutovaným tématem byl vývoj v oblasti SEO, která souvisí především se změnami v rámci vyhledavače Google. Pokud bych měl shrnout velmi stručně jakým směrem se nyní tato tradiční disciplína internetového marketingu pohybuje, je to určitě směrem k bohatému relevantnímu a dobře strukturovanému obsahu s využitím tzv. rich snippets. Dalším důležitým prvkem podporujícím vysoké pozice ve vyhledavači Google bude určitě v blízké budoucnosti i prestiž jednotlivých autorů obsahu v příslušných oblastech jejich zájmu. Pokud jde o vyhledávač Seznam, zde se díky očekávaným změnám bude třeba soustředit i na grafickou kvalitu stránek webu, protože Seznam bude ve vyhledávání prezentovat vždy náhled relevantní webové stránky. Všichni prezentující se shodli, že disciplína SEO má i nadále pro online marketéry velký význam, neboť tento zdroj návštěvnosti je stále u drtivé většiny webů nejvýznamnější a zároveň rok od roku roste.

Některé prezentace byly odborně velmi náročné, a tak určitě přišla všem návštěvníkům vhod relax zóna, která byla k dispozici ve třetím patře Janáčkova divadla. MarketUP připravil pro návštěvníky možnost zasoutěžit si s profi RC modely. V průběhu konference si zajezdilo na vybudované dráze více než 100 jezdců a nejlepší z nich si odnesl model HIMOTO ON ROAD NASCADA 4×4.

Věříme, že Jindřich Fáborský, organizátor konference, tímto založil novou tradici a že se příští rok opět budeme moci těšit na další obohacující prezentace předních českých a světových online marketérů.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .