Google Webmaster Tools přichází s novou a lepší navigací

Martin Čáp 19. 7. 2013
Marketup
Marketup

Google představil v rozhraní nástrojů pro webmastery novinku v podobě použití vyskakovacího okna se vzhledem výsledku vyhledávání. To vám umožní zjistit, jak úpravami svého webu ovlivníte jeho zobrazování ve výsledcích vyhledávání.

Nová sekce vyskakovacího okna slouží nejen ke znázornění vzhledu webu ve výsledcích vyhledávání, ale také k získání informací o tom, jaké změny obsahu nebo struktury mají na jednotlivé prvky ve vyhledávání vliv. Podle uvedených nápověd lze editovat obsah tak, aby byl pro vyhledávače i pro vyhledávající co nejpřínosnější.

Doporučený vzhled vyhledávání obsahuje jak základní prvky výsledků vyhledávání (nadpis, úryvek a adresa URL), tak i volitelné prvky (odkazy na podstránky, struktura, vyhledávání v rámci webu, strukturované úryvky událostí a produktů nebo informace o autorství). Všechny tyto prvky jsou předmětem optimalizace pro vyhledávač Google. 

Jak na Přehled vzhledu vyhledávání:

1. Po přihlášení do Google nástrojů pro webmastery otevřete vyskakovací okno kliknutím na ikonu vedle položky Vzhled vyhledávání v navigaci vlevo. Tím se otevře nová sekce, kde kliknutím na jakýkoli prvek z přehledu zobrazíte jeho dvojdílný popis: 

  • V části Jak tuto položku ovlivnit naleznete možnosti změn obsahu nebo struktury, které daný prvek mohou ovlivnit.

  • V části Nástroje pro webmastery naleznete odkazy na relevantní funkce, které obsahují konkrétní informace o možných změnách daného prvku tak, aby byly co nejpřínosnější pro váš web a zároveň pomáhaly vyhledavačům v indexaci a hodnocení webových stránek.

2. Prohlédněte svůj web, zda na něm nemůžete provést nějaká vylepšení, které Google v tomto vzhledu interpretuje. Ne vždy jsou však všechny prvky pro daný web relevantní a vašich stránek se nemusejí přímo týkat. Informace a návrhy Vzhledu vyhledávání představují jen příklad všech možností, které jsou k dispozici.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .