Google radí: Se Schema značkami pro video na svých stránkách nešetřete

Matouš Ledvina 27. 11. 2013
Marketup
Marketup

On-page značky a strukturovaná data jsou skvělým efektivním nástrojem pro asistenci vyhledávačů. Ty pak totiž lépe pochopí informace obsažené na vašem webu. S těmito dodatečnými informacemi lze web lépe vyhodnocovat a poskytovat relevantnější výsledky vyhledávání. V nedávno zveřejněném videu radí Matt Cutts, vedoucí oddělení Webspamu Googlu, jak důležité je umísťování značek a strukturovaných dat.

Videa umístěná na serveru YouTube jsou značkami opatřována automaticky. Běžně se s nimi můžete setkat při vyhledávání, kde jsou kromě stránek zobrazena také videa:

Ačkoliv v oficiálních vyjádřeních Googlu lze většinou velice obtížně najít konkrétní rady a informace. Tentokrát se  však Matt Cutts nechal slyšet, že Google doporučuje užití snippet na unikátní landing page videa, a to včetně videí pouze vložených z YouTube (tzv. embedovaných).

„Čím více značek na stránce je, tím snáze se vyhledávači interpretuje, co přesně je na stránce důležité. Zároveň nás nechte prolézt Javascripty a CSS, abychom mohli stránce lépe přijít na kloub. Ideálně i video soubor samotný, pro lepší pochopení kontextu. Pokud takto můžeme doopravdy vidět, o co na stránce s videem jde, budeme mít lepší představu o vašem webu. Rozhodně bych doporučoval užívat video schema značky.“

Pro někoho, kdo se aspoň částečně vyzná v kódu, je přidání značky pro mikrodata velice snadné. Google k tomuto tématu navíc poskytuje detailní informace. Ujistěte se, že je užitá každá dostupná sekce značky, včetně obrázkového náhledu. Současně také nezapomeňte umístění značek řádně otestovat (nástroj pro testování strukturovaných dat).

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .