Facebook začne v létě testovat videoreklamu

Barbora Votavová 16. 5. 2013
Marketup
Marketup

Podle The Financial Times spustí sociální síť Facebook již v červenci letošního roku na svých stránkách videoreklamu. Reklamní spoty, které budou umístěné mezi hlavními příspěvky v newsfeedu by neměly být delší než 15 sekund. Nejoblíbenější sociální síť na světě tak hledá nové zdroje příjmů, které by Facebooku pomohly podpořit cenu akcií.

Facebook chce nově spuštěnou videoreklamou konkurovat televizi a ukrojit si tak z vysoké částky, kterou reklamní inzerenti utrácí za televizní reklamu. Společnost také spoléhá na to, že se většina inzerentů pomalu přesouvá na internet a jejich zájem o internetovou reklamu stále více roste.

Reklama na Facebooku se uživateli zobrazí ve výběru hlavních příspěvků ihned po připojení, ale beze zvuku. Pokud si uživatel bude chtít reklamu přehrát se zvukem, video se spustí automaticky od začátku.

Za shlédnutí si podle zdroje The Financial Times bude Facebook účtovat přibližně 20 dolarů, a to i v případě, že si uživatel nepustí u videa zvuk. Nová reklama by prý mohla firmě zvýšit denní zisk o 1,5 milionu dolarů. Podle analytiků by však videoreklama na Facebooku mohla mít negativní dopad a výrazně omezit aktivitu uživatelů na sociální síti. Některé uživatele by reklamní spoty mohly obtěžovat.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .