Jak se změní internet do roku 2018? Vévodit mu má videoobsah!

Matouš Ledvina 25. 6. 2014
Marketup
Marketup

Videoobsah hraje dnes v online prostředí významnou roli. Roste počet videobloggerů neboli vloggerů, ale i profesionálních tvůrců zveřejňující svá díla třeba na YouTube. Do roku 2018 mají videa vládnout celému internetovému obsahu.

Video je vhodný nástroj pro prezentaci na internetu, který nabízí mnoho rozmanitých způsobů pro propagaci produktu či služby. Firma se může prezentovat přímo vlastním videem, pokud vytvoří unikátní a divácky atraktivní obsah nesoucí reklamní sdělení.

Rada MarketUP: Pokud se pustíte do tvorby videoobsahu, pamatujte, že nejvyhledávanějším typem videí na internetu je v současné době „netelevizní“ obsah. Lidé upřednostňují videoklipy, samotné reklamy, vtipná videa, videa ze života, trailery a podobně. Čtvrtina českých uživatelů právě tento obsah sleduje na internetu každý den!

Další možností je využití již existujícího, pro vaší cílovou skupinu relevantního videoobsahu na internetu. Přímo v něm či v jeho bezprostřední blízkosti lze zvolit vhodné podpůrné textové či grafické reklamy. Jejich výhodou je zejména přesnost v cílení na konkrétní publikum.

O možnostech inzerce na serveru YouTube jsme vás informovali v našem blogu již dříve. Jak bude vypadat prostředí internetového videa ve čtyřleté prognóze podle společnosti Cisco?

Statistikám a predikovaným růstům online provozu videoobsah naprosto vévodí. Shrnutí v konkrétních číslech je následující:

  • Do roku 2018 bude video celosvětově představovat 79 % veškerého internetového provozu, oproti 66 % z roku 2013.

  • Míra zapojení internetové populace do online videa má v roce 2018 dosáhnout celosvětově 78 %, v západní Evropě dokonce až 89 %.

  • Celkový objem video provozu bude přesahovat 104 exabytů za měsíc.

Tyto statistiky zahrnují veškeré internetové vysílání, videoportály jako je již zmíněný YouTube, nebo Video-on-demand služby (Hulu, Netflix, ad.).

Jak vypadají další číselné predikce pro rok 2018?

  • Počet internetových uživatelů má stoupnout na téměř 4 miliardy, online by tak mělo být už více jak 50 % světové populace. Pro upřesnění; v roce 2013 bylo připojeno k síti sítí 2,5 miliardy uživatelů.

  • Počet připojených zařízení k internetu má stoupnout z loňských 12 miliard na 21 miliard.

  • Na dvojnásobném růstu se jistě bude velkou mírou podílet i vyšší počet připojených mobilních telefonů. V roce 2018 jich má být celosvětově 10 miliard, což je o 3 miliardy mobilních zařízení více než v 2013.

  • Průměrná rychlost širokopásmového připojení má být v roce 2018 zvýšena na 42 Mbps oproti 16 Mbps z roku 2013.

  • Mobilní připojení má přitom dosahovat průměrné rychlosti 2,5 Mbps, což je skoro dvojnásobek současnosti.

  • Celkový internetový provoz má dosahovat 132 exabytů měsíčně, oproti 51 exabytům v roce 2013.

Zdroj: Cisco

Zdroj obrázku v perexu: Google Hangouts

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .