Videoreklama na internetu získává na popularitě. MarketUP ví, jak na to

Miroslav Král 21. 10. 2014
Marketup
Marketup

Specialisté MarketUP jsou vždy mezi prvními, kteří využívají zcela nové možnosti a formáty reklamy na internetu. V současné době například realizujeme kampaně s videobannery, zobrazované prostřednictvím Google AdWords.

Poté, co jsme loni jako první v ČR spustili videobannerovou kampaň skrze RTB platformu Adform pro Castrol (více zde), vytváříme různé formáty kampaní, založené na videu.

Díky videobannerům zobrazovaným prostřednictvím Google AdWords mají uživatelé internetu v ČR momentálně možnost seznámit se s designovými kuchyňskými dřezy a spotřebiči FRANKE.

Marketup

Pro nového zákazníka Hamé jsme vytvořili úspěšnou videokampaň

Pro společnost Hamé jsme realizovali kampaň, zaměřenou na podporu paštiky Májka s novými příchutěmi a v nových obalech. Protože cílovou skupinou byla mladá generace a mladé rodiny s dětmi, doporučili jsme videokampaň v různých formátech napříč vhodnými weby. Internetová videokampaň tak nahradila klasickou televizní reklamu a oslovila statisíce potenciálních zákazníků s mnohem nižšími náklady.

Marketup

Oproti televizní reklamě máme jasný přehled o tom, kolik lidí zhlédlo video celé a kolik z nich se prokliklo přímo z kampaně na cílovou landing page novamajka.hame.cz, kterou jsme pro v rámci kampaně klienta připravili. Zároveň víme, jaké bylo jejich věkové složení.

Pro oslovení zákazníků jsme využili tři různá videa, která jsme zobrazovali vždy pečlivě vybrané cílové skupině uživatelů internetu.

Půl minutové až minutové spoty jsme zobrazovali prostřednictvím inzerce na YouTube, využili jsme také videobannery v obsahové síti AdWords a rich media reklamní formát tzv. videorollband na vybraných online magazínech vydavatelství CzechNetMedia s měsíčním zásahem půl milionu unikátních uživatelů.

Marketup

Sledovali jsme, kolik uživatelů zhlédlo video do konce

Kromě tradičního A/B testování u náhledových bannerů a tlačítek v rámci videobannerů realizovaných v Google AdWords jsme optimalizovali i reklamu nasazenou na konkrétních magazínech. V průběhu kampaně jsme pomocí reklamního systému AdOcean vyhodnocovali úspěšnost jednotlivých videí na konkrétních magazínech z hlediska zhlédnutí videa až do konce.

Následně jsme uživatelům daného média zobrazovali vždy nejúspěšnější verzi. Tu jsme navíc doplnili doprovodným bannerem, který se do té doby ukázal jako nejvýkonnější z hlediska prokliků na web a konverzí na landing page (přechod do e-shopu).

Marketup

Podle předběžných výsledků se jedná o velmi úspěšnou kampaň, která předčila i naše očekávání a odhadovaný počet přístupů na cílovou stránku kampaně překročil 200 %!

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .