MarketUP vystoupil na exkluzivním workshopu od Googlu s tématem Fashion

Kristina Pohlová 22. 2. 2016
Marketup
Marketup

Na začátku února jsme se zúčastnili exkluzivního workshopu od Googlu, zaměřeného na módu, kosmetiku a krásu. Pozvání na akci dostali zástupci společností z daných odvětví, aby se dozvěděli, jak oslovit spotřebitele pomocí online marketingu, jak aplikovat nástroje Google v rámci konceptu see-think-do-care a mohli si dokonce i vyzkoušet plánování digitální kampaně v praxi.

YouTube, kampaně ve vyhledávání i mobilní trendy

Návštěvníci workshopu se seznámili například s možnostmi inzerce na YouTube, který má v České republice více než 1 miliardu zhlédnutých videí měsíčně. Přednášející se věnovali především přeskočitelné videoreklamě TrueView. Dalšími z hlavních témat byla například důležitost kampaní ve vyhledávání nebo nejnovější trendy v mobilním vyhledávání a možnosti jejich využití.

Marketup

Návštěvníci Googlu pozorně naslouchali přednášejícím a hltali každé jejich slovo. 

Akce zahrnovala také praktickou část, ve které si mohli účastníci při práci v menších týmech sami vymyslet strategii kampaně a optimální mix online marketingových nástrojů dle konkrétního zadání. To jim pomohlo získat lepší představu o funkci jednotlivých taktik a jejich uplatnění v praxi.

Marketup

Návštěvníci Googlu si vyzkoušeli, jak namixovat vhodné marketingové nástroje dle zadání.

Zjistili například, že na začátku kampaně je vhodné oslovit cílovou skupinu videem a s těmi, kteří jej zhlédnou do konce, lze pracovat dále v remarketingu za použití Bumper Ads, tedy krátkého nepřeskočitelného spotu, vhodného k připomenutí produktu. Dále se dozvěděli, že kampaň je dle výše rozpočtu vhodné doplnit bannerovou kampaní a určitě by neměli zapomenout ani na kampaň ve vyhledávání.

MarketUP představil úspěšnou kampaň pro A3 Sport

Google na akci pozval také 3 klíčové partnerské agentury, aby inspirovali účastníky svými úspěšnými projekty. Za MarketUP vystoupil Miroslav Král s case study na kampaň Adidas pro řetězec prodejen A3 Sport.

Popsal zvolenou strategii i použité taktiky v jednotlivých fázích nákupního cyklu, vysvětlil důležitost kvalitní vizuální komunikace pro fashion odvětví, které stojí na emocích a uvedl klíčové výsledky kampaně, které překonaly očekávání.

Marketup

Marketingové taktiky, které byly využity v jednotlivých fázích nákupního cyklu v kampani pro A3 Sport.

Účastníci workshopu ocenili možnost probrat jednotlivé taktiky přímo se zástupci agentur, kteří působili v rámci praktické části jako facilitátoři jednotlivých týmů. Téměř všichni zúčastnění v dotaznících uvedli, že mají zájem o konzultaci u online marketingové agentury a rádi by začali využívat různých možností digitálního marketingu.

Marketup

Miroslav Král pomáhá účastníkům workshopu s tvorbou optimální online marketingové strategie.

Google pořádá pravidelně workshopy zaměřené na jednotlivá odvětví. V prosinci se konalo setkání se zástupci firem z finančního sektoru, kterého jsme se rovněž účastnili. Možná se uvidíme na příští akci právě s vámi.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .