Facebook testuje platby prostřednictvím mobilního telefonu

Barbora Votavová 19. 8. 2013
Marketup
Marketup

Podle zpravodajské agentury AP začala největší sociální síť na světě testovat nový systém, který by umožnil uživatelům provádět platby pomocí smartphonů a jejich osobních profilů na Facebooku.

Jedná se však zatím pouze o menší testování. Sociální síť Facebook nemá v současné době pevně stanovený harmonogram, podle kterého by službu začala zpřístupňovat svým uživatelům.

Novinka by měla uživatelům Facebooku umožnit používání platebních údajů, které jsou nahrané na jejich profilu, k vyplnění platebního formuláře při nákupu přes mobilní aplikaci. Uživatelé sociální sítě tak nebudou muset zadávat své bankovní údaje. Systém automaticky použije data, které uživatel poskytl již dříve Facebooku.

Podle informací agentury nemá Facebook v úmyslu konkurovat zavedeným platebním systémům. Novinku prý prozatím zkouší s jedním nebo dvěma klienty. Odborný server AllThingsD však upozorňuje, že by Facebook mohl díky novému systému shromažďovat další údaje o nákupních zvyklostech registrovaných uživatelů a využít je pro reklamní účely. 

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .