Facebook dnes slaví 10. narozeniny, používá ho přes miliardu uživatelů

MarketUP 4. 2. 2014
Marketup
Marketup

Největší sociální síť světa Facebook dnes slaví své kulaté narozeniny. Je tomu totiž přesně deset let, kdy jeho zakladatel Mark Zuckerberg spustil první verzi ze svého studentského pokoje.

Dne 4. února 2004 byla uvedena do provozu doména thefacebook.com, která původně umožňovala jen navázat a udržet kontakt s několika studenty Harvardu. Dnes užívá sociální síť více než miliarda lidí po celém světě a s akciemi Facebooku se obchoduje na burze.

Facebook se za deset let své existence velmi změnil, vždyť původní myšlenka byla vytvořit spíše intimní virtuální prostor pro několik vysokoškoláků, nyní je to stránka, kterou uživatelé internetu spustí hned po probuzení.

Právě díky stále rostoucímu počtu uživatelů se stal ale také významným nástrojem v marketingové komunikaci a propagaci na internetu. Dal nový rozměr komunikaci mezi firmou a zákazníkem. Vedení firemní stránky na Facebooku se stalo samozřejmým standardem, jakým kdysi býval třeba zápis ve Zlatých stránkách.

Facebook se ale stále vyvíjí, přichází se změnami pro uživatele i pro marketéry, kteří musí tyto novinky neustále sledovat. 

Pokud si se svou propagací na Facebooku nevíte rady, neváhejte kontaktovat tým MarketUP!

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .