Amazon na tuzemský trh nevstoupí, logistické centrum zde postaví pro Německo

Barbora Votavová 14. 6. 2013
Marketup
Marketup

Spekulace ohledně vstupu americké společnosti Amazon na český trh byly vyvráceny. Největší internetový obchod na světě sice v České republice postaví logistické centrum, ale bude určeno pro německý trh. Informoval o tom server Lupa.cz.

V dubnu přišel deník E15 s informací, že Amazon plánuje otevřít v České republice logistické centrum a vstoupit na český trh. Tento záměr však nejoblíbenější e-shop tehdy nepotvrdil.

Nové logistické centrum o rozloze 25 tisíc metrů čtverečních, které vyroste v blízkosti pražského letiště, bude stejně jako některé další sklady Amazonu provozovat firma Menlo Worldwide Logistics. Sklad v Česku se bude zabývat především vráceným zbožím, nikoli expedicí objednaných produktů. Původně se spekulovalo o expedování zboží objednaného z Česka a dalších zemí střední a východní Evropy, ale centrum bude nakonec obsluhovat pouze německý trh.

V současné době dělají firmy Amazon i Menlo nábory na vybraných českých univerzitách, na základě kterých vyberou zhruba dvacet lidí, které pošlou na trénink do Spojených států. Ti by pak měli mít na starosti týmy zaměstnanců a jejich zaškolování.

V pražském logistickém centru bude pravděpodobně zaveden směnný provoz a bude fungovat minimálně do 22. hodiny denně. Počet zaměstnanců by se měl pohybovat okolo stovky lidí, o Vánocích by mohl dosáhnout i jednoho tisíce.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .