9 zajímavostí o Twitteru, které byste měli vědět

MarketUP 10. 6. 2014
Marketup
Marketup

Zajímají vás informace o Twitteru? Jak si nyní (zhruba v polovině roku 2014) stojí? Kolik má uživatelů celkem? A kolik jich je v ČR?

Zatímco na Facebooku je více než 4,2 milionu českých uživatelů (což jsou zhruba dvě třetiny tuzemské internetové populace), Twitter v Česku a na Slovensku používá necelých 200 tisíc lidí. Přesto může být pro některé segmenty velice zajímavým a efektivním komunikačním nástrojem. Přinášíme vám seznam několika základních údajů a zajímavostí této mikroblogovací sociální sítě, které je dobré vědět.

1.

Z nejaktuálnějších dat, které Twitter oznámil letos v dubnu, vyplývá, že tuto sociální síť používá 255 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Za aktivního uživatele Twitter považuje ty, kteří sledují alespoň 8 jiných účtů. To znamená nárůst o 14 milionů (5,8 %) oproti číslům z předchozího čtvrtletí.

2.

Počet registrovaných účtů je mnohem vyšší. Podle Twopcharts existuje na Twitteru více než 2 miliardy registrací.

3.

Podle dostupných nástrojů má Twitter v ČR a na Slovensku aktuálně celkem přes 190 tisíc uživatelů.

4.

Twitter má 78 % tzv. mobilních uživatelů. To znamená, že na sociální síť přistupují z mobilního zařízení a je dost pravděpodobně majitelem smartphonu.

5.

Sedm z deseti nejsledovanějších účtů patří zpěvákům. Uživatelem s největším počtem následovníků je Katy Perry. Zpěvačka má 53,6 milionů followerů.

6.

Mezi nejnásledovanější účty na českém Twitteru patří zejména sportovci jako je například Jaromír Jágr, Petra Kvitová nebo Roman Kreuziger.

7.

Followeři některé ze 100 největších společností světa (jejich seznam pravidelně přináší časopis Fortune) se zajímají mnohem více než průměrní uživatelé o tématiku aut, byznysu, technologií, politiku, jídla, vzdělání a vědy. Vyplývá to z nové studie od Burson-Marsteller ve spolupráci se StatSocial (dříve PeekAnalytics).

8.

Příspěvek na Twitteru je omezen počtem znaků, čímž se liší do značné míry od jiných sociálních sítí. Text může obsahovat maximálně 140 znaků včetně mezer, což vychází z dávné myšlenky služby postavené primárně na principu SMS. Nic na tomto limitu nezměnil ani aprílový žertík zveřejněný na blogu Twitteru v loňském roce, kdy společnost oznámila, že umožní delší příspěvky za příplatek.

9.

Tři z pěti nejbohatších lidí na světě mají na Twitteru ověřený účet. Jsou to Bill Gates, Warren Buffett a Larry Ellison.

Víte, jaké rozměry mají mít profilové obrázky v nové podobě Twitteru? Chcete pomoci se strategií na sociálních sítích vaší firmy? Využijte našich služeb. Neváhejte nás kontaktovat!

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .