8 důvodů, proč byste měli video používat i vy

Romana Hájková 3. 12. 2017
Marketup
Marketup

Rostoucí síla videa a jeho dopadu na výsledky marketingových kampaní je nesporná a nejednou jsme o ní na blogu psali. Video propagace je bezpochyby jedním z nejefektivnějších a nejvšestrannějších digitálních marketingových nástrojů. Uvědomuje si to stále více společností, které začleňují video do svých marketingových strategií s cílem posílit značku a zároveň získat pozitivní ROI.

Rostoucí investice do video reklamy

Podle aktuálního měření Evropské internetové asociace IAB vzrostly investice v EU do online inzerce v první polovině roku 2017 oproti loňskému roku o 11,5 %. Z výsledků je patrné, že investice do online video reklamy rostla třikrát rychleji než do klasické bannerové reklamy a za první pololetí přesáhla 1,7 miliardy EUR s meziročním nárůstem o 31 %. Očekává se, že video bude i nadále ukrajovat stále větší podíl z marketingových rozpočtů, aby firmy mohly uspokojit rostoucí apetit svých zákazníků po videích.

8 důvodů, proč byste měli využívat video reklamu i vy 

1.

Video zvyšuje konverze i prodej

Přidáním produktového videa na svůj web můžete zvýšit konverze až o 80 %. A samotné video může vést přímo k nákupu. Studie společnosti Wyzowl, která se specializuje na tvorbu popisných videí dokazuje, že 74 % zákazníků si produkt po shlédnutí takového videa následně zakoupí. Není se čemu divit, přeci jen vizuální vjem je tím nejvíce dominantním smyslem.

2.

Video přináší skvělé ROI

Přestože tvorba videa není co se týče nákladů na jeho výrobu zrovna nejlevnější, návratnost investice se rozhodně vyplatí. Nemusíte mít na video milionové rozpočty a nákladné produkce. I s menším rozpočtem lze natočit kvalitní video. Nezapomeňte však, že obsah je tím nejdůležitějším. Musí být jasný a přinést to, co od něho zákazník očekává.

3.

Video buduje důvěru ve značku

Přestože je důvěra ve značku základem pro získávání konverzí, měli bychom její budování u zákazníků primárně vnímat jako samostatný cíl. Vždyť samotný koncept obsahového marketingu je postaven právě na důvěře a budování dlouhodobého vztahu zákazníka se značkou. Nabídněte svým klientům zajímavé a užitečné informace, rádi se k vám budou vracet. A jak lépe než pomocí videa? Pomůže vám svoji cílovou skupinu nejen zaujmout, ale také u ní vzbudí emoce.    

4.

Google miluje video

Videa pomáhají zvýšit čas strávený na vaší webové stránce. Delší návštěva znamená zvyšování důvěry a to vysílá signál pro vyhledávače, že web má dobrý obsah, což vám zajistí lepší hodnocení při vyhledávání. Také ze statistik vyplývá, že máte 53krát vyšší pravděpodobnost, že se objevíte na předních pozicích Googlu pokud vaše stránky obsahují video. Důležité je video správně optimalizovat na YouTube pro SEO, neopomenout chytlavé nadpisy a popisky, odkaz na váš web či konkrétní produkt nebo službu.

5.

Uživatelé smartphonů milují video  

Video a smartphony jdou ruku v ruce. Podle studie IAB sleduje videa na svých mobilních telefonech přes 50 % uživatelů a toto číslo v následujících letech rapidně poroste. Lidé prostě chtějí sledovat videa za pohybu, odkudkoliv a kdykoliv.

6.

Pomocí videa vysvětlíte úplně všechno

Uvádíte na trh nový produkt nebo službu? Vytvořte popisné video, vysvětlující jak produkt či služba fungují. Zákazníci to ocení. Složité koncepty pomohou oživit animovaná videa, která jsou skvělou kombinací zábavy a jednoduchosti, která prostě funguje.

7. 

Video zasáhne i ty nejzaneprázdněnější (a nejlenivější) zákazníky

Současná doba je příliš rychlá a hektická pro čtení dlouhých návodů a popisků. Dnešní zákazník chce vidět produkt v akci. A právě to je hlavní hnací silou pro video inzerci. Pomocí videa můžete zasáhnout širokou cílovou skupinu na různých úrovních jejich nákupní cesty. Vedle líbivé kreativy nezapomínejte ani na zvukovou stránku. Jak může vypadat úspěšná videokampaň? Podívejte se zde.

8.   

Sdílení videí na sociálních sítích

Sociální sítě video obsah ve velkém podporují. Facebook umožňuje živé vysílání, dokonce i pomocí 360-stupňové kamery, Instagram zaplavily reklamy v Insta Stories a živě můžete vysílat také na Twitteru pomocí aplikace Periscope. Nesmíte však zapomenout na to, že lidé sdílejí emoce, ne fakta. Vytvořte video, které zaujme, bude zábavné a neotřelé a uživatelé ho mezi sebou budou sdílet. Pokud by se vám nezvýšilo ROI, tak návštěvnost webu určitě. A od toho se dá již dobře odrazit.

Potřebujete poradit, jak na úspěšné video? Obraťte se na nás, rádi vám s tím pomůžeme.

Odebírat novinky

Přihlašte se k odběru novinek a nic vám neuteče

Váš e-mail

Kliknutím na tlačítko ODESLAT souhlasíte se zpracováním osobních údajů .